Ζάμπια

worldvespaΟ γύρος του κόσμου με βέσπαLeave a Comment

Πως περνά έτσι ο καιρός εδώ στην Αφρική, ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω! Πριν λίγες μέρες γύρισα άλλη μια σελίδα στο ταξίδι, κι από Ζάμπια πέρασα στη Μποτσουάνα. Ακριβώς ένα μήνα έμεινα στη Ζάμπια, τις τρεις πρώτες βδομάδες παρέα με τη Χριστίνα τη madnomadisa, στην οποία πρόσφερα ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της υπεράνθρωπης προσπάθειας που έκανε για να επαναπατρίσει την μοτοσυκλέτα της (ακόμα την περιμένει)! 

Θα έχω όμορφες αναμνήσεις από τη Ζάμπια, αλλά σε καμία περίπτωση αντίστοιχες με εκείνες από τα Κονγκά. Όλα ήταν τόσο μα τόσο προβλέψιμα, τόσο ήσυχα, τόσο flat (παντού άσφαλτος), τόσο εύκολα για έναν περαστικό. Βέβαια δεν το κυνήγησα κι εγώ αρκετά, ούτε μπήκα στη διαδικασία να πάρω άλλο δρόμο πέρα απ’ τον κεντρικό που ενώνει τη Lusaka με το Livingstone, θαμπωμένος από τα 10δες mall, τα οποία αλλάζαμε καθημερινά σαν τα πουκάμισα με την Χριστίνα, πίνοντας κάθε μέρα τον καφέ μου και σε ένα διαφορετικό! Αλλά και να θες, δεν έχει και πολλά να δεις στη Lusaka.

Στο Livingstone ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα, αφού σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν πολλά και διάφορα να κάνεις, από τους καταρράκτες Βικτόρια, μέχρι εκδρομές σε πάρκα με άγρια ζώα, και οι επιλογές (διανυκτέρευση, φαγητό, δραστηριότητες γενικά) είναι αμέτρητες αφού το μέρος βουλιάζει καθημερινά από αφίξεις τουριστών απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Αφού λοιπόν είδα και τους καταρράκτες, πακετάρησα για άλλη μια φορά τα συμπράγκαλά μου, και πέρασα με το καραβάκι, απέναντι στη Μποτσουάνα.

 

enjoy the ride 02

Next PostPrevious Post

Το βιβλίο μας

About the Author

worldvespa

Facebook

Είμαστε ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα και γυρίζουμε τον κόσμο με τη βέσπα μας. Επί 2,5 χρόνια ταξιδεύαμε στην Αφρική & τη Νότια Αμερική και συνεχίζουμε. Διαβάστε το βιβλίο μας: "Ρύζι και Χώμα: Ένα ταξίδι με βέσπα στην Αφρική"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

I'm human *