2 μέρες και φύγαμε! (βίντεο)

worldvespaΤαξίδιΣχολίασε

 

2 μέρες πριν την αναχώρηση…2 μέρες…Σε 2 μέρες “πετάμε”!

Σ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΒΟΛΤΑ;

Αγόρασε κάτι απ' τα ψιψιψόνια μας και δώσε μας μερικά παραπάνω χιλιόμετρα!

 

Από Θεσσαλονίκη εγώ, από Λάρισα ο Θάνος, συναντιόμαστε σε κάποιο σημείο της Εγνατίας οδού και από κει βουρ για Ηγουμενίτσα. Την Κυριακή στις 00:00 παίρνουμε το ferry για Ancona και με τις νέες μειωμένες για λόγους οικονομίας ταχύτητες των πλοίων, υπολογίζουμε πως σε κάτι λιγότερο από 20 ώρες θα πιάσουμε λιμάνι. Για την Ιταλία και για πρώτη μας φορά, έχουμε δουλέψει πολύ couchsurfing.com , που για όσους δεν γνωρίζουν, σημαίνει πως μέσω του ίντερνετ έχουμε βρει ανθρώπους διατεθειμένους να μας φιλοξενήσουν σε κάποιο χώρο του σπιτιού τους χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα! Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε βρει σπίτι για Ancona, Τοσκάνη (σε ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω απ ‘τη Siena) και μας μένει να βρούμε και για στο Livorno. Στην Ιταλία θα ξοδέψουμε κάτι παραπάνω από 5 ημέρες, αφού το πλοίο από Λιβόρνο προς Ταγγέρη φεύγει μόνον Σάββατο. Τα κανονίσαμε έτσι και για να κάνουμε καμιά βόλτα παραπάνω, και για να μην πιέσουμε εμάς και τα μηχανάκια, αλλά κυρίως για την περίπτωση που συμβεί κάποια στραβή, να έχουμε χρόνο να την διορθώσουμε.

Από ψυχολογία τώρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα…Τουλάχιστον για εμένα…Όχι πως άρχισα να μετανιώνω για το ταξίδι ή να φοβάμαι ή κάτι τέτοιο. Απλώς να…λίγο η κούραση, λίγο η στενοχώρια που αποχωρίζομαι τους δικούς μου ανθρώπους πράγμα που δεν έχω ξαναζήσει, λίγο το άγχος για το αν θα μας “βγει” το ταξίδι, αν θα δέσει το γλυκό με τον Θάνο…Όχι μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. ΟΚ μπορεί το ταξίδι μας να θυμίζει σε κάποιους το Brokeback Mountain, αλλά όταν ξεκινάς για ένα τόσο μακρύ ταξίδι με έναν ουσιαστικά άγνωστο, λογικό είναι να σου μπαίνουν κάποιες σκέψεις στο κεφάλι.

“Θα συν ταξιδέψουμε ομαλά;
  Θα συνεργαστούμε σε συνθήκες πίεσης:
  Θα ταιριάξουν τα θέλω του ενός με τα θέλω του άλλου;”
 

 Με τον Θάνο γνωριζόμαστε ουσιαστικά μόνο έναν χρόνο! Από εκείνη τη βεσποσυνάντηση το τελευταίοι Σαββατοκύριακο του Αυγούστου του 2012, οπού και είπαμε να βάλουμε μπρος τα σχέδια για το “μεγάλο” ταξίδι. Δεν έχουμε ταξιδέψει ποτέ μαζί, δεν ήμασταν χρόνια φίλοι όπως πολλοί πιστεύουν, ούτε και γνωρίζουμε πολλά πράγματα ο ένας για τον άλλο. Ούτε τα βασικά μην σας πω! Το μόνο που ξέραμε, ήταν ο ένας το μικρό όνομα του άλλου και ο ένας τις βεσποπεριπέτειες του άλλου, που ακούγαμε ή διαβάζαμε από φίλους ή από φόρουμ.

 Μέχρι σήμερα το πράγμα μεταξύ μας δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά! Οι καταστάσεις που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι εμπειρίες μας από ανθρώπινες σχέσεις (οκ πιτσιρικάδες είμαστε ακόμη το ξέρουμε), η αγάπη μας για περιπέτεια και πολλά άλλα, είναι κοινά χαρακτηριστικά και των δυο και δείγματα που μας δίνουν την ελπίδα πως σ ‘αυτό το ταξίδι ζωής δεν έχουμε πράγματα να χωρίσουμε, παρά μόνο χιλιάδες εικόνες να συλλέξουμε και να μοιραστούμε μεταξύ μας, αλλά και με εσάς!_Σ.Γ.

Στήριξε το ταξίδι μας

Έστω κι 1€ μπορεί να μας κρατήσει στο δρόμο για παραπάνω καιρό και να μας βοηθήσει να μοιραστούμε περισσότερες ιστορίες!

Κάνε μια μικρή συνεισφορά

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες μας, οι φωτογραφίες και τα βίντεό μας, μπορείς να μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε.

ΜΠΕΣ ΣΤΟ WORLDVESPA CREW!
Next PostPrevious Post

Διάβασε το βιβλίο μας

About us

worldvespa

Facebook

Είμαστε ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα και γυρίζουμε τον κόσμο με τη βέσπα μας. 4 χρόνια τώρα ταξιδεύουμε στην Αφρική & τη Νότια Αμερική και συνεχίζουμε. Διάβασε το βιβλίο μας: "Ρύζι και Χώμα: Ένα ταξίδι με βέσπα στην Αφρική"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *