Χιλή Τελωνείο (πληροφορίες)

worldvespaΤαξίδιΣχολίασε

Κανονισμοί για εισαγωγή – εξαγωγή αγαθών.

Πολλά γράφονται για τα θέματα που μπορεί να προκύψουν σε ταξιδιώτες στους συνοριακούς σταθμούς μεταξύ της Χιλής και των γειτονικών σ’ αυτή χωρών. Τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει κάποιοι έχουν να κάνουν με την αυστηρή νομοθεσία της Χιλής αναφορικά με της εισαγωγή προϊόντων (τροφίμων) ζωικής και φυτικής προέλευσης και των παραδοσιακών χειροτεχνημάτων που προέρχονται από τέτοια. Στην παρούσα ανάρτηση, δημοσιεύουμε το επίσημο φυλλάδιο με τους κανόνες του αρμόδιου υπουργείου (Ministerio de Agricultura) και τις εμπειρίες μας από όλες τις φορές που χρειάστηκε να διασχίσουμε σύνορα προς τη Χιλή. Οι εμπειρίες που καταγράφουμε μπορεί να διαφέρουν από αυτές άλλων ταξιδιωτών.

Paso de Jama (Argentina-Chile) – 06/2015

Όταν περάσαμε στη Χιλή από το Paso de Jama ήταν πολύ νωρίς το πρωί (7:00). Κόσμος εκείνη την ώρα δν υπήρχε, εκτός από εμάς, έναν Ελβετό ποδηλάτη και μια οικογένεια με όχημα με πινακίδες Χιλής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τα διαβατήριά μας (Ελληνικά, EU). Οι εργαζόμενοι ήταν επεξηγηματικοί σχετικά με τις απορίες μας για τις φόρμες αναφορικά με την εισαγωγή προϊόντων, που έπρεπε να συμπληρώσουμε (Servicio Agricola y Ganadero – SAG). Μαζί μας είχαμε ένα κουτί μέλι που συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα προϊόντα που απαγορεύεται να μπουν στη Χιλή. Το δηλώσαμε κι ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος των αποσκευών μας, τις οποίες έπρεπε να ξεφορτώσουμε από τη βέσπα. Χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά για να τελειώσουμε τις διαδικασίες και να φύγουμε.

Tacna – Arica (Peru-Chile) – 10/2015

Το συγκεκριμένο πέρασμα είναι επιβαρυμένο με πολλή κίνηση. Υπήρχαν ουρές από τουριστικά λεωφορεία και αυτοκίνητα αλλά οι οδηγοί δίτροχων επιτρεπόταν να περάσουν μπροστά στην ουρά. Οι διαδικασίες για το όχημα κι εμάς πάλι έγιναν χωρίς πρόβλημα κι αυτή τη φορά συμπληρώσαμε αρνητικά το φυλλάδιο για την εισαγωγή προϊόντων. Σ’ αυτά τα σύνορα, έπρεπε να κατεβάσουμε όλες μας τις αποσκευές και να τις περάσουμε από μηχάνημα ελέγχου ακτίνων-Χ. Η ουρά ήταν μεγάλη, αλλά δε μας ζητήθηκε να παραπάνω έλεγχος, οπότε σε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, είχαμε τελειώσει με τις διαδικασίες.

Paso Laurita – Casas Viejas (Argentina-Chile) 01/2016

Ο συγκεκριμένος συνοριακός σταθμός είναι πολύ μικρός και χωρίς κίνηση. Η όλη διαδικασία γι’ ακόμη μια φορά έγινε χωρίς πρόβλημα. Ο υπάλληλος της υπηρεσίας, αφού συμπληρώσαμε το φυλλάδιο απαντώντας αρνητικά, ήρθε έξω μαζί μας, έριξε μια ματιά στη βέσπα και μας ρώτησε τί έχουμε μέσα στα σαμάρια. Του απαντήσαμε και μας ζήτησε να δει κι ο ίδιος. Αφού κοίταξε χωρίς να μας ζητήσει να τα αδειάσουμε, μας άφησε να φύγουμε και η διαδικασία συνολικά κράτησε ίσως λιγότερο από 30 λεπτά.

Paso San Sebastian (Argentina-Chile) 01/2106

Αυτό το πέρασμα είναι από τα πιο επιβαρυμένα, αφού δέχεται όλη την κίνηση από και προς τη Γη του Πυρός. Οι διαδικασίες γι’ ακόμη μια φορά ήταν γρήγορες, ωστόσο οι ουρές χρονοβόρες. Τη δήλωση για τα απαγορευμένα προϊόντα τη συμπληρώσαμε αρνητικά και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, αφού μας ρώτησαν αν έχουμε κάτι που απαγορεύεται, αρκέστηκαν στην ειλικρίνεια μας και μας άφησαν να φύγουμε, απλά κοιτώντας από μακριά τις αποσκευές μας.. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 1 ώρα.

*Σε όλες τις περιπτώσεις, οι υπάλληλοι ήταν από ευγενείς κι ευδιάθετοι έως απλά τυπικοί. Σε καμία περίπτωση δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας προσπάθεια “λαδώματος”. Σε όλα τα περάσματα οι διαδικασίες για εμάς και το όχημά μας έγιναν χωρίς πρόβλημα. Η ευγένεια και η υπομονή, πάντα βοηθούν!

Στήριξε το ταξίδι μας

Έστω κι 1€ μπορεί να μας κρατήσει στο δρόμο για παραπάνω καιρό και να μας βοηθήσει να μοιραστούμε περισσότερες ιστορίες!

Κάνε μια μικρή συνεισφορά

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες μας, οι φωτογραφίες και τα βίντεό μας, μπορείς να μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε.

ΜΠΕΣ ΣΤΟ WORLDVESPA CREW!

Σ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΒΟΛΤΑ;

Αγόρασε κάτι απ' τα ψιψιψόνια μας και δώσε μας μερικά παραπάνω χιλιόμετρα!

 

Next PostPrevious Post

Διάβασε το βιβλίο μας

About us

worldvespa

Facebook Twitter

Είμαστε ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα και γυρίζουμε τον κόσμο με τη βέσπα μας. 6 χρόνια τώρα ταξιδεύουμε στην Αφρική & τη Νότια Αμερική και συνεχίζουμε. Διάβασε το βιβλίο μας: "Ρύζι και Χώμα: Ένα ταξίδι με βέσπα στην Αφρική"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *