Προετοιμάζοντας τη Vespa για Ν. Αμερική

worldvespaΤαξίδι1 Comment

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η επιχείρηση “Motonetas Clasicas Argentina” που αναφέρεται εδώ, ΔΕΝ προτείνεται πλέον από εμάς εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών / ζημιών που υπέστη η βέσπα μας μετά από σέρβις που έγινε εκεί το 2019. Σημειώστε επίσης πως πέσαμε θύματα ελλιπούς / ψευδούς ενημέρωσης αναφορικά με ανταλλακτικά κι εργασίες που έγιναν και μετά από εκτενή επιστολή παραπόνων που στείλαμε, όχι μόνο δεν δέχτηκαν να μας αποζημιώσουν, αλλά απάντησαν σε εξαιρετικά προσβλητικό τόνο ισχυριζόμενοι ψέματα και αποποιούμενοι κάθε ευθύνης. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική δημοσίευση.

 

Έχουμε νέα! Όπως ίσως κάποιοι από εσάς θα έχετε υποψιαστεί, ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να πάρουμε ξανά τους δρόμους. Γράφω σε 1ο πληθυντικό πρόσωπο, όχι επειδή αναφέρομαι σε ‘μένα και τη βέσπα, αλλά επειδή μαζί μου από εδώ και πέρα θα ταξιδεύει και η Αλεξάνδρα (αν δε θυμάστε ποια είναι η Αλεξάνδρα, ανατρέξτε στο μπλογκ και διαβάστε για το γύρο της Νότιας Αφρικής και του Λεσότο). Η καινούρια πρόκληση για τη βέσπα λοιπόν, είναι να αντέξει δικάβαλο, αρχικά για το γύρο της Νότιας Αμερικής και βλέπουμε…

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες της βέσπας να αντέξει, ήταν ένας έλεγχος από έμπειρο μηχανικό που θα μας έλεγε τί χρειάζεται να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί μετά από 32.000χλμ σε δύσκολο αφρικανικό έδαφος (ξέραμε ήδη πως λόγω του βάρους, το πίσω αμορτισέρ “έξυνε” το λάστιχο). Άλλωστε, ο κινητήρας της βέσπας δεν είχε ανοιχτεί ποτέ και ίσως μετά από 150.000χλμ συνολικά, να είχε έρθει εκείνη η ώρα.

_DSC3263

Ο φύλακας της γειτονιάς

Οι άνθρωποι από το “Vespa Club Buenos Aires” μου είχαν προτείνει τους μηχανικούς από το “Motonetas Clasicas Argentina” κι επειδή δε θα άφηνα τη βεσπούλα στα χέρια του οποιουδήποτε, μίλησα μαζί τους κι κανόνισα να πάω στο συνεργείο τους και να τα πούμε από κοντά.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, “όσο σκάβεις, βρίσκεις”, και ξεκινώντας από την αντικατάσταση του πίσω αμορτισέρ που είχε αλλάξει σχήμα κι έμοιαζε περισσότερο με “S” (δείτε τη φωτογραφία), βρήκαμε μπροστά μας πολλά που χρειάζονταν επισκευή ή αντικατάσταση.

The old rear shock absorber has the shape of an “S”!

Αυτή είναι η λίστα με ό,τι επισκευάσαμε/αντικαταστήσαμε:

 • Σταυρός ταχυτήτων (αντικατάσταση)
 • Τετραπλούν (επισκευή)
 • Φλάντζα κινητήρα (αντικατάσταση)
 • Εμβολάκι συμπλέκτη (αντικατάσταση)
 • Λάδι κιβωτίου ταχυτήτων (αλλαγή)
 • Τσιμούχα λαδιού (αντικατάσταση)
 • Ρουλεμάν πίσω τροχού (αντικατάσταση)
 • Γρανάζι αντλίας λαδιού (αντικατάσταση)
 • Πίσω αμορτισέρ (αντικατάσταση)
 • 2 καινούρια λάστιχα

Στήριξε το ταξίδι μας

Έστω κι 1€ μπορεί να μας κρατήσει στο δρόμο για παραπάνω καιρό και να μας βοηθήσει να μοιραστούμε περισσότερες ιστορίες!

Κάνε μια μικρή συνεισφορά

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες μας, οι φωτογραφίες και τα βίντεό μας, μπορείς να μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε.

ΜΠΕΣ ΣΤΟ WORLDVESPA CREW!

Δυστυχώς το “κοστούμι” για όλα τα παραπάνω, μαζί με τις εργατοώρες ανήλθε στα 481 ευρώ, κι έτσι μείναμε να ελπίζουμε πως δε θα χρειαστεί να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω για τη βέσπα για τουλάχιστον άλλα 150.000 χιλιόμετρα!

ΥΓ Να μην ξεχάσω ν’ αναφέρω και να ευχαριστήσω γι’ άλλη μια φορά το scootershop.gr για τα ανταλλακτικά που μου προσέφερε και χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενο σέρβις!

 

Σ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΒΟΛΤΑ;

Αγόρασε κάτι απ' τα ψιψιψόνια μας και δώσε μας μερικά παραπάνω χιλιόμετρα!

Next PostPrevious Post

Διάβασε το βιβλίο μας

About us

worldvespa

Facebook Twitter

Είμαστε ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα και γυρίζουμε τον κόσμο με τη βέσπα μας. 6 χρόνια τώρα ταξιδεύουμε στην Αφρική & τη Νότια Αμερική και συνεχίζουμε. Διάβασε το βιβλίο μας: "Ρύζι και Χώμα: Ένα ταξίδι με βέσπα στην Αφρική"

One Comment on “Προετοιμάζοντας τη Vespa για Ν. Αμερική”

 1. Pingback: Λίγες μέρες μας έμειναν. Ώρα για ένα τσεκάπ! (Worldvespa)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *