Rice and Dirt / Ρύζι και Χώμα

Δεκαπέντε αξέχαστοι μήνες στην Αφρική μ' ένα βεσπάκι. Ένα ταξίδι ζωής απ' τη Θεσσαλονίκη στο Κέιπ Τάουν. Ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ο αναγνώστης, με τα μάτια του Στέργιου -του ταξιδιώτη- περιπλανιέται σε τροπικά δάση και σαβάνες, πάνω στις ροδίτσες της βέσπας ή στις καρότσες φορτηγών, αλλά κυρίως πλάι σε ανθρώπους καθημερινούς, που τελικά, δεν είναι τόσο διαφορετικοί απ' όσο νομίζουμε...


Το πρώτο μας βιβλίο!


Κάθε σημαντική απόφαση στη ζωή έρχεται τη μέρα που ξυπνάς και δεν μπορείς να πεις άλλα ψέματα στον εαυτό σου. Τη στιγμή εκείνη καταλαβαίνεις πως πρέπει να βρεις τον τρόπο να εκφράσεις με δημιουργία ό,τι έχεις μέσα σου, γιατί αλλιώς θα πνιγείς. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στην Αφρική, έτσι ξεκίνησε και το «Ρύζι & Χώμα». Η ιστορία του ταξιδιού μας, που στην πορεία έγινε η ιστορία της ζωής μας, μετουσιώθηκε σε λέξεις και χαρτί και εικόνα κι ανοίγοντας την ψυχή μας, φτιάξαμε τούτο δω το βιβλίο. Το αγαπήσαμε σαν παιδί μας και το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Στέργιος & Αλεξάνδρα

Ρύζι το [rízi] : μονοετές φυτό που ευδοκιμεί σε εκτάσεις σκεπασμένες με νερό και καλλιεργείται για τα θρεπτικότατα σπέρματά του: Καλλιέργεια ρυζιού, ορυζοκαλλιέργεια. || τα επεξεργασμένα σπέρματα ρυζιού: Αποφλοιωμένο ~. ~ για σούπα / για πιλάφι.

Χώμα το [xóma] : 1. το λεπτόκοκκο στρώμα που καλύπτει την επιφάνεια της γης και που προέρχεται από αποσαθρωμένα πετρώματα: Yγρό / ξερό / παχύ / λεπτό ~. || 2. η επιφάνεια της γης που πατούμε, το έδαφος. || 3. τόπος, χώρα, γη: το ξένο ~.

Ρύζι & Χώμα : τα δυο συστατικά που έκαναν το ταξίδι μας μοναδικό.

Αγόρασε το eBook

Έγραψαν για την αγγλική έκδοση

«Αστείο, οξυδερκές, αποκαλυπτικό και καλογραμμένο. Ε, λοιπόν ναι: είναι ένα πολύ καλό βιβλίο»
– Ted Simon συγγραφέας του Jupiter’s Travels

«Μια ιστορία που μιλά για την αξία του να κουβαλάς στις αποσκευές σου ένα χαμόγελο - προτείνεται ανεπιφύλακτα»
– Overland Magazine

«Σου ανεβάζει τη διάθεση και σε μεταφέρει στο συναρπαστικό μείγμα των χρωμάτων της Αφρικής, τις προκλήσεις και τη διαφθορά της. Εμποτισμένο με σκανταλιάρικο, πνευματώδες χιούμορ και διαφωτιστική παρατηρητικότητα, το Ρύζι & Χώμα σε κάνει να θες να πάρεις μια βέσπα και να φύγεις για την υποσαχάρια Αφρική.»
– Martin ‘Sticky’ Round, scooterlab.uk

Ξεφύλλισε το!

Περισσότερες (11)

Εκδότης: Αυτοέκδοση
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 2018
ISBN: 9789609399395
Σελίδες: 400
Επιμέλεια: Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου
Διαστάσεις: 14 x 21 x 2.4 cm
# Αφρική ταξίδι βιβλίο
# Αφρική ταξίδι με μοτοσυκλέτα βιβλίο
# ο γύρος του κόσμου βιβλίο


5,0 out of 5 stars (based on 81 reviews)
Καταπληκτικό95%
Καλό5%
Μέτριο0%
Κακό0%
Απαράδεκτο0%


Ένοιωθα σαν να είμαι συνταξιδιώτης

11/09/2020

Συγχαρητήρια για το βιβλίο σας. Δίνει μια πολύ καλή και παραστατική εικόνα για το τι αντιμετώπισε ο Στέργιος και αργότερα και η Αλεξάνδρα στην εκπληκτική πορεία στην Αφρική. Τις περισσότερες φορές ένοιωθα σαν να είμαι συνταξιδιώτης του Στέργιου κι εγώ και ζούσα κι εγώ από κοντά αυτά που διηγείται. Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο σας βιβλίο.

Δ.Β.

Νοερά ταξίδια και εικόνες

09/06/2020

Το βιβλίο ξεκινάει από μία γειτονιά της Θεσσαλονίκης με μια εικόνα πολύ οικεία σε όλους μας και σε παίρνει σιγά σιγά σε καινούρια μέρη. Αρχικά είναι οικεία, αλλά λίγο κάπως διαφορετικά, θυμίζουν ιστορίες από κάποιο παραμύθι σε μια χώρα μακρινή. Σταδιακά οι εικόνες αλλάζουν περισσότερο και βουτάς στις παλιές ιστορίες της Αφρικής. Αυτές οι ιστορίες του τότε ήταν ίσως κάπως ρομαντικές, αλλά τα αποτελέσματά τους τα βλέπεις ξεκάθαρα τώρα. Και το σημαντικότερο από όλα που βλέπεις είναι οι άνθρωποι: απλοί καθημερινοί με τα πάθη τους, χωρίς τον μανδύα του θρύλου και των στερεότυπων. Απλώς άνθρωποι. Κι όλα αυτά με τη σωστή δόση χιούμορ, αλλά και ελαφρότητας γιατί τελικά η ζωή είναι ένα ταξίδι. Με μία βέσπα.

Νικηφόρος

Μεγάλο κακό μου έκανε το βιβλίο σας...

23/03/2020

Μόλις τελείωσα το βιβλίο. Δεν θα αρχίσω τα φοβερό, απίθανο κτλ, απλά θα πω ότι κλείνοντάς το ήθελα να πάρω όποιο μηχανάκι βρω μπροστά μου και να φύγω… Μεγάλο κακό μού έκανε το βιβλίο σας… Σίγουρα θα το διαβάσω πολλές φορές ακόμα, γιατί έτσι κάνω με όλα τα βιβλία που αγαπώ. Να είστε πάντα καλά, γεροί και να συνεχίσετε να ζείτε και να γράφετε. Και σίγουρα, μα σίγουρα θα τα πούμε πάλι και από κοντά στο μέλλον…

George Tai

Πηγή έμπνευσης!

13/02/2020

Τέλειο, ένα ταξίδι στην Αφρική με βέσπα, όλα είναι δυνατά με λίγη θέληση. Όμορφες εικόνες και ιστορίες, πηγή έμπνευσης!

Dia Happyweirdo

Σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε την ιστορία σας!

25/05/2019

Θα πω την αλήθεια γιατί κι εγώ δεν είμαι η πιο αντικειμενική κριτής: διάβασα το βιβλίο, επειδή ανήκει σ’ ένα είδος με το οποίο θέλω κάποια στιγμή να καταπιαστώ. Ταξιδεύω αρκετά και συχνά σκέφτομαι αν θα μπορούσαν οι μικρές καθημερινές ιστορίες στο δρόμο να αγγίξουν κάποιον εξωτερικό παρατηρητή. Δεν μ’ ενδιέφερε τόσο η ιστορία όσο η γραφή και η επίδραση που μπορεί να έχει στον αναγνώστη, πώς/αν μπορεί να του περάσει τα βιώματα του ταξιδιού χωρίς συναισθηματική φόρτιση, χωρίς να προσπαθεί να διδάξει ή να δημιουργήσει συγκεκριμένες εντυπώσεις.

Το Ρύζι και Χώμα πιστεύω πως τα κατάφερε στο παραπάνω στοίχημα. Ομολογώ ότι αρκετά σύντομα ξέχασα τον αρχικό μου στόχο (μελέτη ύφους γραφής) και με παρέσυραν και οι ιστορίες. Συγκεκριμένα συναισθήματα που είχα ζήσει ταξιδεύοντας αντίστοιχα στη Ν. Αμερική και σκέψεις ξαναξύπνησαν και με συγκίνησε το πόσο παρόμοια μπορεί να είναι η επίδραση του “δρόμου” στην ψυχοσύνθεση του ταξιδευτή: το επιφυλακτικό ξεκίνημα με τους δισταγμούς και τον φόβο, η σταδιακή εξοικείωση με τον κόσμο, το σοκ της συνειδητοποίησης του πόσο φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν είναι οι ντόπιοι, πόσο πιο άνετα μπορεί να νιώθεις μαζί τους παρά με ομοεθνείς σου, η ντροπή για τα εγκλήματα των Ευρωπαίων (που δυστυχώς σε πολλά μέρη συνεχίζονται), η συνειδητοποίηση όλης της αλήθειας της ζωής ένα βράδυ που θα δεις τον έναστρο ουρανό χωρίς κανένα τεχνητό φως να τον μολύνει. Στέργιο και Αλεξάνδρα, σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε την ιστορία σας! Σας εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε το ταξίδι σας όσο και όπου θέλετε. Να προσέχετε και να είστε πάντα καλά!

Georgia GiannopoulouΈχετε ερωτήσεις;

Για άλλους τρόπους απόκτησης του βιβλίου ή οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Επικοινωνία