Rice and Dirt / Ρύζι και Χώμα

Δεκαπέντε αξέχαστοι μήνες στην Αφρική μ' ένα βεσπάκι. Ένα ταξίδι ζωής απ' τη Θεσσαλονίκη στο Κέιπ Τάουν. Ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ο αναγνώστης, με τα μάτια του Στέργιου -του ταξιδιώτη- περιπλανιέται σε τροπικά δάση και σαβάνες, πάνω στις ροδίτσες της βέσπας ή στις καρότσες φορτηγών, αλλά κυρίως πλάι σε ανθρώπους καθημερινούς, που τελικά, δεν είναι τόσο διαφορετικοί απ' όσο νομίζουμε...


Το πρώτο μας βιβλίο!


Κάθε σημαντική απόφαση στη ζωή έρχεται τη μέρα που ξυπνάς και δεν μπορείς να πεις άλλα ψέματα στον εαυτό σου. Τη στιγμή εκείνη καταλαβαίνεις πως πρέπει να βρεις τον τρόπο να εκφράσεις με δημιουργία ό,τι έχεις μέσα σου, γιατί αλλιώς θα πνιγείς. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στην Αφρική, έτσι ξεκίνησε και το «Ρύζι & Χώμα». Η ιστορία του ταξιδιού μας, που στην πορεία έγινε η ιστορία της ζωής μας, μετουσιώθηκε σε λέξεις και χαρτί και εικόνα κι ανοίγοντας την ψυχή μας, φτιάξαμε τούτο δω το βιβλίο. Το αγαπήσαμε σαν παιδί μας και το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Στέργιος & Αλεξάνδρα

Ρύζι το [rízi] : μονοετές φυτό που ευδοκιμεί σε εκτάσεις σκεπασμένες με νερό και καλλιεργείται για τα θρεπτικότατα σπέρματά του: Καλλιέργεια ρυζιού, ορυζοκαλλιέργεια. || τα επεξεργασμένα σπέρματα ρυζιού: Αποφλοιωμένο ~. ~ για σούπα / για πιλάφι.

Χώμα το [xóma] : 1. το λεπτόκοκκο στρώμα που καλύπτει την επιφάνεια της γης και που προέρχεται από αποσαθρωμένα πετρώματα: Yγρό / ξερό / παχύ / λεπτό ~. || 2. η επιφάνεια της γης που πατούμε, το έδαφος. || 3. τόπος, χώρα, γη: το ξένο ~.

Ρύζι & Χώμα : τα δυο συστατικά που έκαναν το ταξίδι μας μοναδικό.

Αγόρασε το eBook

Έγραψαν για την αγγλική έκδοση

«Αστείο, οξυδερκές, αποκαλυπτικό και καλογραμμένο. Ε, λοιπόν ναι: είναι ένα πολύ καλό βιβλίο»
– Ted Simon συγγραφέας του Jupiter’s Travels

«Μια ιστορία που μιλά για την αξία του να κουβαλάς στις αποσκευές σου ένα χαμόγελο - προτείνεται ανεπιφύλακτα»
– Overland Magazine

«Σου ανεβάζει τη διάθεση και σε μεταφέρει στο συναρπαστικό μείγμα των χρωμάτων της Αφρικής, τις προκλήσεις και τη διαφθορά της. Εμποτισμένο με σκανταλιάρικο, πνευματώδες χιούμορ και διαφωτιστική παρατηρητικότητα, το Ρύζι & Χώμα σε κάνει να θες να πάρεις μια βέσπα και να φύγεις για την υποσαχάρια Αφρική.»
– Martin ‘Sticky’ Round, scooterlab.uk

Ξεφύλλισε το!

Περισσότερες (11)

Εκδότης: Αυτοέκδοση
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 2018
ISBN: 9789609399395
Σελίδες: 400
Επιμέλεια: Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου
Διαστάσεις: 14 x 21 x 2.4 cm
# Αφρική ταξίδι βιβλίο
# Αφρική ταξίδι με μοτοσυκλέτα βιβλίο
# ο γύρος του κόσμου βιβλίο


5,0 out of 5 stars (based on 81 reviews)
Καταπληκτικό95%
Καλό5%
Μέτριο0%
Κακό0%
Απαράδεκτο0%


Εξαιρετικό!

23/12/2017

Εξαιρετικό βιβλίο που μας ταξιδεύει στις περιπέτειες του Στέργιου και της Αλεξάνδρας στο ταξίδι τους στην Αφρική με βέσπα. Γεγονότα, σκέψεις των ταξιδιωτών και αναφορές στο παρελθόν έρχονται να ολοκληρώσουν αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία.

Κωνσταντίνος Κουσιαππής

Δεν ξέρω να βάζω τίτλους

16/12/2017

Άλλο περίμενα και άλλο είναι. Δεν σε ταξιδεύει μόνο στην Αφρική, αλλά και στο μυαλό, την ψυχή και την ζωή των ανθρώπων πίσω από το ταξίδι. Είναι ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα, που σε κάνει να γελάς και να κλαις και να πιστεύεις πως μπορείς να καταφέρεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, όποιος και να είσαι και από όπου και να προέρχεσαι. Απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο κοινό από αυτό που ήδη έχετε. Μπράβο για το ταξίδι σας και μπράβο που το μοιραστήκατε μαζί μας με τέτοιο τρόπο.

Βάλια Ορφανίδου

Στην καρδιά της Αφρικής…

16/12/2017

Κοιτώντας την Αφρική μέσα από τα μάτια του Στέργιου και της Αλεξάνδρας, δεν περιηγείσαι την Αφρική, αλλά ακούς τον παλμό της, αγγίζεις τους ανθρώπους της, εισπνέεις τον αέρα και τη σκόνη της…, αφυπνίζεσαι και νιώθεις!!! Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το γέλασα, έκλαψα, νοστάλγησα…. και σίγουρα απόλαυσα κάθε στιγμή του. Ένα βιβλίο που μιλάει ανεπιτήδευτα με την ειλικρίνεια αυτών που έχουν κάτι να μας πούνε. Ευχαριστώ τον Στέργιο και την Αλεξάνδρα για τη ματιά τους που τη μοιράζονται μαζί μας.

Έφη Ζαχαροπούλου

Καταπληκτική δουλειά!

16/12/2017

Όπως έγραψα καταπληκτική όχι μόνο δουλειά αλλά κ πολλά παραπάνω! Κατάθεση ψυχής κ αυτό φαίνεται.. Μπράβο παιδιά συνεχίστε! Σίγουρα θα μπει στην βιβλιοθήκη μου!

Φίλος από τα παλιά..

Ταξιδεύοντας στον χρόνο, τόπο, συναισθήματα, γεύσεις και ανθρώπους...

15/12/2017

Διαβάζοντας τον τίτλο νομίζεις πως πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει σχέση με την μαγειρική… Βλέπεις το εξώφυλλο και φαντάζεσαι διαδρομές σε δύσκολα περιβάλλοντα… Το ξεφυλλίζεις και βλέπεις μικρές ιστορίες με ευφάνταστες επικεφαλίδες, που δεν μπορείς να αντιληφθείς τι αφορά το εκάστοτε κείμενο… Όταν όμως ξεκινήσεις να το διαβάζεις αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως πρόκειται για «κατάθεση ψυχής» και λιγότερο «ταξίδι αναψυχής»… Μέσα από τις διηγήσεις του Στέργιου ταξιδεύεις σε χώρο και χρόνο. Γνωρίζεις και εσύ τους ανθρώπους που συνάντησε. Βλέπεις τα μέρη που είδε και καταφέρνεις να νιώσεις αυτό που ένιωσε… Μπορεί με τον Στέργιο και την Αλεξάνδρα να είμαστε φίλοι από τότε που ξεκίνησε να ταξιδεύουν, όμως μέσω του βιβλίου τους γνώρισα καλύτερα. Νιώθω τυχερός που είμαστε φίλοι! Ίσως ακουστεί υπερβολικό, αλλά είναι το καλύτερο ταξιδιωτικό -και όχι μόνο- βιβλίο που έχω διαβάσει!

Μανώλης ΚυριακόπουλοςΈχετε ερωτήσεις;

Για άλλους τρόπους απόκτησης του βιβλίου ή οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Επικοινωνία