Rice and Dirt / Ρύζι και Χώμα

Δεκαπέντε αξέχαστοι μήνες στην Αφρική μ' ένα βεσπάκι. Ένα ταξίδι ζωής απ' τη Θεσσαλονίκη στο Κέιπ Τάουν. Ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ο αναγνώστης, με τα μάτια του Στέργιου -του ταξιδιώτη- περιπλανιέται σε τροπικά δάση και σαβάνες, πάνω στις ροδίτσες της βέσπας ή στις καρότσες φορτηγών, αλλά κυρίως πλάι σε ανθρώπους καθημερινούς, που τελικά, δεν είναι τόσο διαφορετικοί απ' όσο νομίζουμε...


Το πρώτο μας βιβλίο!


Κάθε σημαντική απόφαση στη ζωή έρχεται τη μέρα που ξυπνάς και δεν μπορείς να πεις άλλα ψέματα στον εαυτό σου. Τη στιγμή εκείνη καταλαβαίνεις πως πρέπει να βρεις τον τρόπο να εκφράσεις με δημιουργία ό,τι έχεις μέσα σου, γιατί αλλιώς θα πνιγείς. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στην Αφρική, έτσι ξεκίνησε και το «Ρύζι & Χώμα». Η ιστορία του ταξιδιού μας, που στην πορεία έγινε η ιστορία της ζωής μας, μετουσιώθηκε σε λέξεις και χαρτί και εικόνα κι ανοίγοντας την ψυχή μας, φτιάξαμε τούτο δω το βιβλίο. Το αγαπήσαμε σαν παιδί μας και το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Στέργιος & Αλεξάνδρα

Ρύζι το [rízi] : μονοετές φυτό που ευδοκιμεί σε εκτάσεις σκεπασμένες με νερό και καλλιεργείται για τα θρεπτικότατα σπέρματά του: Καλλιέργεια ρυζιού, ορυζοκαλλιέργεια. || τα επεξεργασμένα σπέρματα ρυζιού: Αποφλοιωμένο ~. ~ για σούπα / για πιλάφι.

Χώμα το [xóma] : 1. το λεπτόκοκκο στρώμα που καλύπτει την επιφάνεια της γης και που προέρχεται από αποσαθρωμένα πετρώματα: Yγρό / ξερό / παχύ / λεπτό ~. || 2. η επιφάνεια της γης που πατούμε, το έδαφος. || 3. τόπος, χώρα, γη: το ξένο ~.

Ρύζι & Χώμα : τα δυο συστατικά που έκαναν το ταξίδι μας μοναδικό.

Αγόρασε το eBook

Έγραψαν για την αγγλική έκδοση

«Αστείο, οξυδερκές, αποκαλυπτικό και καλογραμμένο. Ε, λοιπόν ναι: είναι ένα πολύ καλό βιβλίο»
– Ted Simon συγγραφέας του Jupiter’s Travels

«Μια ιστορία που μιλά για την αξία του να κουβαλάς στις αποσκευές σου ένα χαμόγελο - προτείνεται ανεπιφύλακτα»
– Overland Magazine

«Σου ανεβάζει τη διάθεση και σε μεταφέρει στο συναρπαστικό μείγμα των χρωμάτων της Αφρικής, τις προκλήσεις και τη διαφθορά της. Εμποτισμένο με σκανταλιάρικο, πνευματώδες χιούμορ και διαφωτιστική παρατηρητικότητα, το Ρύζι & Χώμα σε κάνει να θες να πάρεις μια βέσπα και να φύγεις για την υποσαχάρια Αφρική.»
– Martin ‘Sticky’ Round, scooterlab.uk

Ξεφύλλισε το!

Περισσότερες (11)

Εκδότης: Αυτοέκδοση
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 2018
ISBN: 9789609399395
Σελίδες: 400
Επιμέλεια: Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου
Διαστάσεις: 14 x 21 x 2.4 cm
# Αφρική ταξίδι βιβλίο
# Αφρική ταξίδι με μοτοσυκλέτα βιβλίο
# ο γύρος του κόσμου βιβλίο


5,0 out of 5 stars (based on 81 reviews)
Καταπληκτικό95%
Καλό5%
Μέτριο0%
Κακό0%
Απαράδεκτο0%


Ένα βιβλίο που σε κρατάει

18/10/2022

Το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή. Είναι ένα βιβλίο που σε κρατάει, θες να πας παρακάτω, να ταξιδέψει κι εσύ με τον Στέργιο, να γνωρίσεις τους ανθρώπους και τους τόπους που είδε. Η περιγραφή του λιτή, χωρίς φλυαρία και μελοδραματισμούς μου έδινε το κίνητρο κάθε φορά που άφηνε μια περιοχή να ψάξω στο διαδίκτυο για να μάθω περισσότερα για αυτήν. Θα ήθελα να έβλεπα και κάποιες φωτογραφίες (αν και υποθέτω πως αυτό είναι κοστοβόρο σε μια έκδοση), αλλά παρ’ όλα αυτά ο τρόπος που αφηγούνταν τους τόπους που επισκέπτονταν και τα διάφορα περιστατικά που τους συνέβαιναν «φτιάχνουν» εικόνες μέσα στο μυαλό σου.

Georgia Sarikoudi

Διαβάστηκε απνευστί

19/09/2022

Το βιβλίο, πρέπει να σας πω, διαβάστηκε απνευστί. Θα το έλεγα διαμαντάκι κινδυνεύοντας να το μειώσω και διαμάντι αν ήθελα να φανώ στομφώδης. Πρόκειται πράγματι για μια δουλειά ιβρυδικής μορφής καθώς παντρεύει πολλά και διαφορετικά είδη αφήγησης με πολύ καλή αρμονία. Με βρήκε απόλυτα σύμφωνη, τόσο σε ότι αφορά τα πολιτικά/κοινωνικά σχόλια, όσο και στις λιτές περιγραφές της κάθε χώρας χωριστά. Ένιωθα σαν σε κάθε στροφή της βέσπας σας να σας έβλεπα μπροστά μου. Νομίζω ότι μετά τις νωχελικές περιπλανήσεις των μπίτνικς και τα βιβλία-σταθμούς που τις ενέπνευσαν και μας ταξίδεψαν, το βιβλίο σας στέκεται επάξια στη λίστα των κορυφαίων βιβλίων της περιπλάνησης του νου. Κερασάκι στην τούρτα ήταν για μένα η τόσο προσεγμένη έκδοση, ειδικά βλέποντας ότι πρόκειται για ανεξάρτητη δουλειά. Δεν έχω λόγια, ρισπέκτ.

Φανή

Διέψευσε τη λανθασμένη μου πρώτη εντύπωση

16/07/2021

Το Ρύζι & Χώμα είναι το πρώτο μου ταξιδιωτικό βιβλίο οπότε δεν είμαι κατάλληλη να το αξιολογήσω υπό την αυστηρή έννοια του όρου “ταξιδιωτικό”. Αρχικά όταν το ξεφύλλισα, απογοητεύτηκα που απουσίαζαν οι φωτογραφίες… Η ανάγνωση του βιβλίου αμέσως διέψευσε τη λανθασμένη μου πρώτη εντύπωση. Μέσα από αυτή την ιστορία περιπλάνησης, οι εικόνες πλάθονται αβίαστα και ξεπροβάλλουν ευχάριστα ανάμεσα από τις λέξεις και τις περιγραφές. Η αφήγηση είναι λιτή χωρίς υπερβολές και καμμιά διάθεση αυτοπροβολής ή επιβολής. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ημερολόγιο που σε εμπνέει για περαιτέρω διάβασμα αναφορικά με την αποικιοκρατία, την ιστορία των αφρικανικών λαων, τα αφρικανικά οικοσυστήματα κτλ. Δε μπορείς να μη συναισθανθείς τις αγωνίες να κρατηθεί το βεσπακι όρθιο ενάντια στους λασπωμένους δρόμους και τις αντιξοότητες ακόμη κι αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ δίτροχο. Το βιβλίο εκτός από μια ευχάριστη παρέα, είναι παρακινητικο, ενημερωτικό και δημιουργεί ερεθίσματα για σκέψη και συναισθήματα. Με χαρά θα περιμένουμε τις επόμενες περιπέτειες του Κίτσου!

Hara

Στα 11 βιβλία που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο την μοτοσυκλέτα

02/04/2021

Ό,τι και να πούμε για αυτό το βιβλίο είναι λίγο, αφού είναι από τα αγαπημένα μας ανεξαρτήτως κατηγορίας ή γλώσσας. Το έχουμε διαβάσει ουκ ολίγες φορές, το έχουμε κάνει δώρο σε φίλους και ύστερα από τόσα χρόνια και παρακολουθώντας τον Στέργιο και την Αλεξάνδρα στα ταξίδια τους στην Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια αισθανόμαστε ότι ταξιδεύουμε και εμείς μαζί τους. Αφήνοντας την Ελλάδα της κρίσης, ο «βεσπάκιας» της διπλανής πόρτας ξεκινάει για ένα ταξίδι στην Αφρική, έχοντας πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα. Για τους επόμενους δεκαπέντε μήνες θα τρώει (κυρίως) ρύζι και θα κινείται στο κόκκινο χώμα της Αφρικής, προσπαθώντας να βρει την οικουμενικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, πέρα από στερεότυπα και τουριστικούς οδηγούς. Και τότε θα συναντήσει την Αλεξάνδρα. Αναμένουμε το δεύτερο βιβλίο τους για την Λατινική Αμερική!

https://2wo.gr/afieromata/6302-afieroma-sta-motosykletistika-vivlia

Elias Bosmos για το 2wo.gr

Elias Bosmos (2wo.gr)

Ένιωσα μέρος αυτής της τρέλας!

21/11/2020

Πολύ ωραίο το βιβλίο! Ένιωσα μέρος αυτής της τρέλας! Πάμε στο νο2 βιβλίο τώρα!

Nikos @saliaris_Έχετε ερωτήσεις;

Για άλλους τρόπους απόκτησης του βιβλίου ή οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Επικοινωνία