Our Motorcycle Gear

Τον Αύγουστο του 2018 η Tri-Motive μας έντυσε από την κορφή ως τα νύχια με ό,τι θα χρειαζόμασταν για το καινούριο κομμάτι του ταξιδιού μας. Αναλυτικά:


Εμείς τους ευχαριστήσαμε, τα πήραμε τα δοκιμάσαμε, τα πήγαμε στην Ελλάδα, τα ξαναδοκιμάσαμε, τα πήραμε μαζί μας στη Νότια Αμερική και τώρα που πέρασε λίγος καιρός και τα φοράμε σχεδόν κάθε μέρα, μπορούμε πια να πούμε τη γνώμη μας.

Ορίστε λοιπόν η γνώμη μας:

ARMR KISO 2 Ladies Jacket Motorcycle Gear

Μπουφάν (ARMR KISO 2 & KISO 2 γυναικείο)

Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε για ταξίδι – έστω και μικρό – και να μη φοράμε μπουφάν με προστασίες. Βέβαια, και στην πόλη φοράμε, ακόμη και σε μικρές διαδρομές, οπότε ξέρουμε τι θέλουμε και τι μας βολεύει.

Και τα δύο μπουφάν (αντρικό και γυναικείο) έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Η διαφορά είναι κυρίως σε λεπτομέρειες, όπως τα χρώμα και τα σχέδια και βέβαια στο ράψιμο. Είναι άξιο λόγου το πόσο βολικά μας φάνηκαν από την πρώτη στιγμή που τα δοκιμάσαμε, είτε με την εσωτερική χειμερινή επένδυση είτε χωρίς. Έχουν αρκετές τσέπες, οπότε χωράνε ένα σωρό πραματάκια – οι πιο βολικές είναι η “κρυφή” όπου μπαίνουν λεφτά και χαρτιά και αυτή για το κινητό. Και οι δύο εσωτερικές φυσικά. Όσο για τη ζέστη που μπορεί να κάνει μέσα στο μπουφάν αν ξαφνικά βαρέσει ένας ήλιος, εύκολα σώζεται η κατάσταση γιατί έχουν κάμποσα φερμουαράκια που ανοίγουν κι επιτρέπουν στον αέρα να περάσει – ειδικά όταν κινούμαστε με τις ιλιγγιώδεις βεσποταχύτητές μας! Επίσης, δεν υπάρχει κομμάτι των μπουφάν που να μην προσαρμόζεται ανάλογα με τον σωματότυπο: μανίκια, προστασίες, μέση...

Τα δοκιμάσαμε σε διάφορες καιρικές συνθήκες, από τον τυπικό Σεπτέμβρη της Ελλάδας ως τον τυπικό Αυγουστιάτικο καιρό της Αγγλίας και βέβαια, στις τροπικές ζώνες της Νότιας Αμερικής. Η καλύτερή τους είναι οι γλυκές θερμοκρασίες, άντε και οι πιο κρύες. Η ανηλεής ζέστη των τροπικών δεν είναι η ιδανική για τα συγκεκριμένα, αλλά και πάλι, ποιος νιώθει άνετα στους 40 βαθμούς, ό,τι κι αν φοράει. Η αδιαβροχοποίησή τους είναι ικανοποιητικότατη σε μια δυνατή, περαστική μπόρα και σε ψιλόβροχο με μεγάλη διάρκεια. Στην περίπτωση τροπικής καταιγίδας όμως, όπως και άλλα ρούχα του είδους τους, θα χρειαστούν τη βοήθεια ενός έξτρα αδιάβροχου.

Εμείς πάντως τα προτείνουμε και στη σχέση ποιότητας - τιμής, τα θεωρούμε “δίκαια”.

*Α, οι εξωτερικές τσέπες είναι αδιάβροχες αλλά θέλει λίγη προσοχή γιατί ανάλογα με τη θέση οδήγησης ίσως να μπει νερό.

ARMR KISO 2 Ladies Jacket Motorcycle GearARMR Tottori EVO Trousers Motorcycle Gear

Ανδρικό παντελόνι (ARMR TOTTORI EVO)

Όταν πρόκειται για την άνεσή μου πάνω στο βεσπάκι (ΟΚ, και σε άλλες μηχανές) είμαι κάπως απαιτητικός και παράξενος. Το προηγούμενο παντελόνι που φορούσα στο ταξίδι δεν το άλλαζα μέχρι να λιώσει τελείως και ήμουν έτοιμος να πάω να αγοράσω το ίδιο ξανά. Μέχρι που ήρθε αυτό.

Έχει καλή εφαρμογή και όλα του τα χαρακτηριστικά το κάνουν ακόμα πιο πρακτικό για ένα μεγάλο ταξίδι σε πολλά και διαφορετικά κλίματα. Προσαρμόζονται τα πάντα ανάλογα με τον σωματότυπο (μέση, ύψος, προστασίες...) και έχει και τιράντες, που δεν είχα ξαναδοκιμάσει ως τώρα και που έχουν πολλή πλάκα. Σαν Βαυαρός με μπυροκοιλιά νιώθω! Σοβαρά τώρα, αυτό που μου αρέσει είναι πως και η χειμερινή επένδυση αλλά και η αδιάβροχη μεμβράνη μπαίνουν και βγαίνουν, οπότε έχεις τρία παντελόνια σε ένα. Αν ο καιρός ζεστάνει κι άλλο έχει μερικά έξτρα φερμουαράκια που ανοίγουν και παίρνεις ανάσα, αλλά θεωρώ πως είναι ιδανικό από ανοιξιατικοφθινοπωρινούς καιρούς, άντε και στο κρύο (για Ευρώπη ιδανικό σχεδόν όλο τον χρόνο, αλλά για τα ελληνικά καλοκαίρια, που μόνο με σαγιονάρα και βερμούδα αντέχεις, δεν ξέρω). Έχει και μπροστινές τσέπες και πλαϊνές κι απ' όλα κι ευτυχώς χωράνε πολλά πράματα.

Προτείνεται!

*Σε μια τροπική καταιγίδα που δε βλέπεις απέναντι απ' το πολύ νερό, οι τσέπες όλο και κάτι θα μπάσουν, αλλά γενικά κάνουν δουλειά.
ARMR Kira 2 Ladies Trousers Motorcycle Gear

Γυναικείο παντελόνι (ARMR KIRA 2)

Απλό κι ωραίο παντελόνι: μαύρο, με μικρές “γυναικείες” ψιλολεπτομέρειες. Στο ταξίδι τέτοιου είδους παντελόνια προτιμώ γιατί δε με νοιάζει να βραχούν, να λασπωθούν κτλ. Έχει ωραία εφαρμογή και χαρακτηριστικά που το κάνουν βολικό, όπως το ότι προσαρμόζονται οι προστασίες, οι μέση, οι αστράγαλοι. Η χειμερινή του επένδυση επίσης αφαιρείται, οπότε για άνοιξη-φθινόπωρο και χειμώνα (όχι χειμώνα Αλάσκας, κάτι λιγότερο άγριο) είναι ιδανικό. Η αδιάβροχη μεμβράνη δεν αφαιρείται, αλλά και πάλι, το ύφασμα αναπνέει οπότε δεν πεθαίνεις από ζέστη. Έχει αδιάβροχες τσέπες αλλά δεν είναι και οι πιο μεγάλες που έχετε δει. Για κάποια βασικά πραματάκια όμως, μια χαρά βολεύουν.

Σχέση ποιότητας – τιμής, μια χαρά. Το προτείνω!

* Κλασικό θέμα οι “μεσογειακές καμπύλες” (λεπτή μέση, ανοιχτή λεκάνη): δεν ξέρω αν η μέση μου είναι πολύ λεπτή η ο πωπός μου πολύ φαρδύς, αλλά έπρεπε να στενέψω αρκετά τη μέση για να εφαρμόσει σωστά. Και πάλι βέβαια, είναι εξαιρετικό σε σχέση με το να έπρεπε να καταφέρω να προσαρμόσω αντρικό παντελόνι στο σώμα μου.

** Κάτι που έπρεπε να πω οπωσδήποτε: θέλουμε κι άλλες τσέπες ρε παιδιά! Γιατί μόνο τα αντρικά παντελόνια να έχουν τόσες;!
ARMR Rainwear Waterproof Over Trouser

Αδειάβροχα παντελόνια (ARMR)

Βασικότατο αξεσουάρ το αδιάβροχο! Μπορεί τα ρούχα μας να έχουν αδιαβροχοποίηση, αλλά πάντα χρειάζεται ένα εξτραδάκι αν πιάσει ένας τροπικός κατακλυσμός.

Τα συγκεκριμένα αδιάβροχα παντελόνια έχουν αποδειχτεί “σκληρά καρύδια” ως τώρα. Για να είμαστε ειλικρινείς, τα έχουμε χρησιμοποιήσει και σε συνθήκες για τις οποίες δεν ήταν φτιαγμένα ακριβώς... Καθόμαστε πάνω τους αν το έδαφος είναι μούσκεμα και ο μουσαμάς κάτω απ' τη σκηνή είναι κατειλημμένος από τα υπόλοιπα πράγματά μας. Είναι εντυπωσιακό πως ακόμη αντέχουν!

Προτείνεται!

*Α, και μην πάρετε μεγαλύτερο μέγεθος για να χωράει πάνω από τα μοτοσυκλετιστικά ρούχα σας, έχει προβλέψει η εταιρεία και τα φτιάχνει λίγο πιο μεγάλα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.
ARMR Gloves SH840 Motorcycle Gear

Γάντια (ARMR SH840)

Φοράμε γάντια ώστε να γλιτώνουμε τα εγκαύματα από τον ήλιο, το ξεπάγιασμα από το κρύο και βέβαια, τις απαίσιες πληγές από ένα πέσιμο. Για να είμαστε όμως απόλυτα ειλικρινείς, δεν τα φοράμε πάντα ή μερικές φορές, φοράμε απλά γάντια, όχι μοτοσυκλετιστικά. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν έχουμε δοκιμάσει ένα σωρό μέχρι τώρα και δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις ο λόγος που τα απορρίψαμε ήταν πως ήταν άβολα και άκαμπτα.

Αντικαταστήσαμε λοιπόν τα παλιά μας με αυτά τα κοντούλικα γάντια πόλης, τα οποία μάλλον δεν θα τα έπαιρνε κάποιος για ένα μεγάλο ταξίδι. Μην ξεχνάτε όμως πως βεσπάκι οδηγούμε και μάλιστα σε χώρες που τον τελευταίο καιρό μας έχουν αφυδατώσει τελείως με τη ζέστη τους!

Αυτό που παρατηρήσαμε όταν αρχίσαμε να τα φοράμε είναι πως μια χαρά μας βολεύουν στο ταξίδι. Είναι μαλακά, εύκαμπτα, και μπορούν να φορεθούν κάλλιστα σε ζεστές θερμοκρασίες, αλλά κι όταν αρχίσει να δροσίζει. Εντάξει, αν πιάσει παγετός, πάρτε άλλα, άλλωστε δε λέει πουθενά πως είναι για τον αρκτικό κύκλο! Πάντως, ήταν εντυπωσιακό το πόσο καλό κράτημα κι έλεγχο νιώθεις στο τιμόνι όταν οδηγείς με τα συγκεκριμένα γαντάκια. Έχουν επενδύσεις με ζελεδάκια, έχουν μαξιλαράκια για να μη γλιστράνε... Και δεν είναι ογκώδη. Μάλιστα, όταν τα είδαμε νομίσαμε πως ήταν λάθος νούμερο, αφού μας φάνηκαν πολύ μικρά. Τελικά, μια χαρά ήταν το μέγεθος.

Τα προτείνουμε, βέβαια! (Αλλά ίσως κυρίως για οδήγηση στην πόλη. Μην κοιτάτε τι κάνουμε εμείς! Εμάς μας βόλεψαν πολύ στο ταξίδι, αλλά μη σας πάρουμε στο λαιμό μας!)

* Μην ξεχνάτε πως είναι κοντά. Αν θέλετε μακριά γάντια που να ανεβαίνουν πάνω απ' τον καρπό, αυτά δε θα σας κάνουν.
ARMR Matsu Boots Motorcycle Gear

Μπότες (ARMR MATSU)

Ανάλογα με το είδος του ταξιδιού, έχουμε χρησιμοποιήσει ένα μάτσο διαφορετικά υποδήματα, από touring μπότες μέχρι Dr Martens, μποτάκια ορειβασίας και σαγιονάρες (ουπς, αυτό δεν πρέπει να το λέμε όμως!). Γενικά, η πιο σοφή επιλογή για το είδος του ταξιδιού μας είναι οι “touring” μπότες.

Οι συγκεκριμένες συνδυάζουν όλα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μια μπότα αυτού του είδους και μάλιστα, η σχέση τιμής – ποιότητας είναι εντυπωσιακή. Τις δοκιμάσαμε σε πολλές και διάφορες καιρικές συνθήκες και το σίγουρο είναι πως κάνουν ακριβώς αυτό που λέει η περιγραφή του προϊόντος. Δίκαιο.

Είναι πραγματικά άνετες και εύκαμπτες, αλλά ταυτόχρονα η κατασκευή τους είναι στιβαρή και προσφέρουν προστασία. Όσο για το επίπεδο αδιαβροχοποίησης που έχουν, είναι ικανοποιητικότατο. Μια μέρα μάλιστα, κάναμε πάνω από 200χλμ κάτω από ασταμάτητη βροχή (όλα τα είδη βροχής, από κατακλυσμό μέχρι ψιχάλα!) κι όταν φτάσαμε σπίτι, τα πόδια μας ήταν ζεστά και στεγνά! Έχουν ωραία εφαρμογή και δεν είναι βαριές – μπορεί να φαίνονται βαριές αν τις σηκώσεις στο χέρι, αλλά απ' τη στιγμή που θα τις φορέσεις, η καλή τους εφαρμογή τις κάνει ελαφριές στα πόδια. Το φερμουάρ που καλύπτεται από βέλκρο κούμπωμα κάνει ακόμη πιο σίγουρο πως δεν θα μπάσουν νερά.

Προτείνονται και μάλιστα, η σχέση ποιότητας-τιμής τις κάνει ακόμη πιο δελεαστικές.

* Γυναικεία γνώμη: Έχουν μια χαρά εφαρμογή και στα λεπτά πόδια που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Τα δικά μου παραείναι λεπτά και πολλές φορές δυσκολεύομαι να βρω παπούτσια που να μη μου πέφτουν φαρδιά. Το μόνο θεματάκι είναι πως τα μεγέθη ξεκινούν από το 6 (39-40)...

ARMR Matsu Boots Motorcycle GearVemar Feng Helmet Motorcycle Gear

Κράνη (VEMAR FENG)

Μετά από 180.000χλμ σε Ευρώπη, Αφρική κι Αμερική έχουμε ψιλοκαταλήξει πως τα τζετ κράνη είναι αυτά που θέλουμε να φοράμε όταν ταξιδεύουμε πάνω στο βεσπάκι. Βέβαια, κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τ' αρνητικά της, αλλά αφού δοκιμάσαμε φλιπ-απ, τζετ και κλειστά κράνη, τελικά θα παραμείνουμε στα τζετ (ίσως μέχρι να ταξιδέψουμε σε πραγματικά κρύα κλίματα!). Σίγουρα ένα επιχείρημα και μάλιστα το βασικότερο, είναι η ασφάλεια. Ναι, η κάλυψη του προσώπου δεν είναι πλήρης, αλλά τα συγκεκριμένα κράνη τουλάχιστον “δομικά” είναι ακριβώς το ίδιο ανθεκτικά.

Η συνηθισμένη μας ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 80χλμ/ω (ειλικρινά όμως, πιο συχνά πηγαίνουμε με 50χλμ/ω) και η κλασική μας πρακτική είναι να μιλάμε δυνατά ο ένας στον άλλο. Για σύστημα επικοινωνίας, ούτε λόγος! Κάτι άλλο που επίσης κάνουμε είναι να σταματάμε κάθε λίγο και λιγάκι, να βγάζουμε φωτογραφίες, να μιλάμε με κόσμο, να βάζουμε βενζίνη (7 1/2 λίτρα χωράει μόνο το ρεζερβουάρ), να τρώμε το κατιτίς μας... Κι όλα αυτά τα κάνουμε πολύ συχνά μέσα στη μέρα. Οπότε, αν συνδυάσεις τη ζέστη, τη χαμηλή ταχύτητα και το ότι θέλουμε να βγάζουμε συνεχώς το κράνος με το που σταματάμε κάπου, το κλειστό θα ήταν εφιάλτης! Τα φλιπ-απ ίσως να ήταν κάπως πιο βολικά, αλλά έχουν την τάση να είναι βαρύτερα (τουλάχιστον για τα χρήματα που αντέχουμε να δώσουμε εμείς), άσε που μπορεί να καταλήξουμε με το κράνος ανοιχτό καθ' οδόν, πράγμα που δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση.

Vemar Feng Helmet Motorcycle Gear Vemar Feng Helmet Motorcycle Gear

Το Vemar Feng, με το που το φορέσαμε το συνηθίσαμε αμέσως. Παρόλο που είναι τζετ, είναι κατασκευασμένο ώστε να καλύπτει όσο μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού και του προσώπου είναι δυνατόν να καλυφθεί από ένα τέτοιο κράνος. Έχει πάρα πολύ καλή εφαρμογή, καλό εξαερισμό, είναι ελαφρύ (1500γρ), έχει μεγάλη ζελατίνα και το καλύτερο είναι πως έχει και μια δεύτερη, σκούρα ζελατίνα που μπορείς να κατεβάσεις όταν έχει ήλιο (οπότε γλιτώνεις τον πονοκέφαλο από τα γυαλιά ηλίου που σε πιάνει μετά από κάμποση ώρα συνεχούς πίεσης). Εν τω μεταξύ, είναι έτσι μελετημένο ώστε να μην ενοχλεί τίποτα το οπτικό πεδίο του αναβάτη, ενώ παράλληλα η ζελατίνα του κράνους είναι τόσο μεγάλη που παρέχει πραγματική προστασία από αέρα/βροχή/κρύο (εντάξει, αν συνδυαστεί και με μια πυκνή γενειάδα, δεν περνάει τίποτα – για τους μη-μουσάτους, μια επιλογή είναι ένα μαντιλάκι τύπου μπαφ!).

Τα φορέσαμε στην Αγγλία, τα φορέσαμε στην Ελλάδα και τώρα τα φοράμε και στη Λατινική Αμερική και δεν έχουμε κανένα παράπονο!

Προτείνονται για κάθε αναβάτη που προτιμά τέτοιου είδους κράνη! Α, και η σχέση τιμής-ποιότητας είναι ικανοποιητικότατη.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμός μας:Στήριξε το ταξίδι μας

Έστω κι 1€ μπορεί να μας κρατήσει στο δρόμο για παραπάνω καιρό και να μας βοηθήσει να μοιραστούμε περισσότερες ιστορίες!

Κάνε μια μικρή συνεισφορά

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες μας, οι φωτογραφίες και τα βίντεό μας, μπορείς να μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε.

ΜΠΕΣ ΣΤΟ WORLDVESPA CREW!